Adatvédelmi szabályzat

1. Adatkezelő

 

1.1. Az adatkezelő az Obedience Hungary Team Sportegyesület (székhely: 1171 Budapest, Gömbvirág utca 58. adószám: 18522251-1-43) (a továbbiakban: „Adatkezelő”).

 

1.2. Adatkezelő az Obedience Hungary Team Sportegyesület  (a továbbiakban: „Obedience Hungary Team SE”) tagok felvételét, sport rendezvények, szemináriumok, és tanfolyamok szervezését, és ezeknek a keretében az Érintettek személyes adatainak kezelését a hatályos jogszabályi előírások és az üzleti etika szabályainak betartásával végzi.

 

2. Az adatkezelés jogalapja

 

2.1. A személyes adatok kezelésének jogi vonatkozásai: 1992. évi LXIII. törvény (Avtv.): a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról 1995. évi CXIX. törvény: a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről 2001. évi CVIII. törvény: az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről 2008. évi XLVIII. törvény: a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól az adatvédelmi biztos tevékenysége, ajánlásai során kialakult adatvédelmi gyakorlat figyelembevétele.

 

2.2. Az Érintett az Adatkezelő által nyújtott szolgáltatás igénybe vételével, a regisztrációval, az Adatkezelő honlapjának használatával, a személyes adatainak önkéntes közlésével adja meg az adatkezeléshez való hozzájárulást.

 

2.3. A hozzájárulás kiterjed különösen a következő adatkezelési műveletekre: az adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése.

 

2.4. Cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy nyilatkozatához a törvényes képviselőjének hozzájárulása szükséges, kivéve azon szolgáltatás részeket, ahol a nyilatkozat a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt céloz, és különösebb megfontolást nem igényel.

 

3. Az adatkezelés célja

 

3.1. Az adatkezelés célja az Adatkezelő szolgáltatásainak, sport szakmai rendezvények, versenyek, tanfolyamok szervezése, az ügyfelekkel való kapcsolattartás, továbbá az ezekhez kapcsolódó ügyviteli feladatok ellátása, amely az Adatkezelő által végzett egyes adatkezelések tekintetében az alábbiakat foglalja magában:

 

Egyesületi tagság felvételi kérelem – a leendő taggal való kapcsolattartás, a tagok tájékoztatása;

 

Tanfolyamokra való jelentkezés, kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás — a tanfolyamokra jelentkezőkkel való kapcsolattartás, a résztvevők tájékoztatása;

 

Versenyekre való jelentkezés, kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás — a versenyre jelentkezőkkel való kapcsolattartás, a résztvevők tájékoztatása;

 

Szakmai előadáson való részvétel szándékát kifejező regisztráció, kapcsolattartás, rendezvény során való kiszolgálás — a rendezvény résztvevőinek tájékoztatása, velük való kapcsolattartás;

 

4. A kezelt adatok köre

 

4.1. Az Adatkezelő által folytatott adatkezelés az egyes adatkezelési célok esetében az Érintetteknek az alábbiakban felsorolt személyes adataira terjed ki:

 

Egyesületi tagság felvételére irányuló kérelem, kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás – vezetéknév, utónév, e-mail cím, lakcím,

 

Tanfolyamokra, workshopokra való jelentkezés, kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás — vezetéknév, utónév, e-mail cím, mobil telefonszám, számlázási adatok;

 

Versenyekre való jelentkezés, kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás — vezetéknév, utónév, e-mail cím, mobil telefonszám, kutya adatai: név, fajta, neme, chip száma, törzskönyvi száma, születési dátum.

 

Szakmai előadáson való részvétel szándékát kifejező regisztráció, kapcsolattartás — vezetéknév, utónév, e-mail cím, mobil telefonszám;

 

5. Az adatkezelés időtartama

 

5.1. Az Érintett személyes adatainak kezelése az adat közlésének időpontjától az adatnak az Adatkezelő általi törléséig tart.

 

5.2. Az Adatkezelő által folytatott adatkezelés az egyes adatkezelési célok esetében – az Érintett kérésére korábban való törlés hiányában – az alábbiakban meghatározott időtartamra terjed ki:

 

Egyesületi tagság felvételére irányuló kérelem, kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás – a tagság megszűnésének időpontjától számított 12 hónap

 

Tanfolyamokra, workshopokra való jelentkezés, vásárlás, kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás — a tanfolyam befejeződésének időpontjától számított 12 hónap;

 

Versenyekre való jelentkezés, kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás  — a verseny befejeződésének időpontjától számított 12 hónap;

 

Szakmai előadáson való részvétel szándékát kifejező regisztráció, kapcsolattartás — az előadás befejeződésének időpontjától számított 12 hónap;

 

5.3. Az adatbázisból való törlés az Érintett kérésére is történhet, így az adatkezelés – a fent meghatározott időtartamokon belül – mindaddig fennáll, amíg az Érintett kifejezetten nem kéri az Adatkezelőtől az adatainak törlését.

 

5.4. Az Adatkezelő legkésőbb az Érintett kérelmének átvételétől számított 30 (harminc) naptári napon belül törli az adatot.

 

5.5. A fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban meghatározott, például számviteli előírásokból fakadó megőrzési kötelezettségek teljesítését. Az Adatkezelő ügyfelei által igénybe vett szolgáltatások adatai megjelennek a számlán és egyéb számviteli bizonylatokon is, ezek az adatok a számviteli előírások miatt nem törölhetőek.

 

 

6. Az adatkezelés módja

 

6.1. Az Érintett a regisztrációval, az Adatkezelő honlapjának használatával, postai vagy elektronikus levelekben való rögzítéssel és esetleges egyéb egyedi módon közli az Adatkezelővel a személyes adatait.

 

6.2. Az Érintettek személyes adatainak nyilvántartása az egyes adatkezelési célok szerint elkülönítve történik.

 

6.3. Az Érintettek személyes adataihoz hozzáférők köre:

 

az Adatkezelő tisztségviselői;

 

az alábbiakban meghatározott Adatfeldolgozók tisztségviselői;

 

egyes hatóságok a hatósági eljárások során általuk kért és az Adatkezelő által törvényileg kötelezően átadandó adatok vonatkozásában;

 

egyéb személyek az Érintett kifejezett hozzájárulása alapján.

 

 

6.4. Az Adatkezelő időbeli korlátozás nélküli szigorú titoktartási kötelezettséget vállal az általa kezelt személyes adatok vonatkozásában, azokat – az Érintett hozzájárulásától eltérően – nem hozhatja harmadik személy tudomására.

 

7. Adatfeldolgozás

 

7.1. Az Adatkezelő adatfeldolgozóként igénybe veszi az alábbi Adatfeldolgozók szolgáltatását:

 

CG-Systems Kft. (H-1096 Budapest, Haller u. 26.) — hosting szolgáltató

Dögel GmbH (Geltestraße 9 06184 Kabelsketal OT Dölbau) – CANIVA partner oldal

A Google Analitycs létrehoz alapvető forgalom mérés / követő cookie-t, de felhasználó adatokat nem tárol benne.

 

8. Adatbiztonság

 

8.1. Az Adatkezelő gondoskodik a személyes adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Infotv., valamint egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

 

8.2. Az Adatkezelő a személyes adatokat védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés vagy sérülés ellen.

 

 

9. Tájékoztatás kérése, az adatok helyesbítése, törlése, zárolása

 

9.1. Az Érintett

 

tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről;

 

kérheti személyes adatainak helyesbítését;

 

kérheti személyes adatainak törlését vagy zárolását;

 

tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen.

 

 

9.2. Az Érintett tájékoztatását az Adatkezelő csak az Infotv. 9. § (1) bekezdésében, valamint a 19. §-ban meghatározott esetekben tagadhatja meg.

 

9.3. Az Érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott Adatfeldolgozók által feldolgozott adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az Adatfeldolgozók nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják, vagy kapták meg az adatokat. Az Adatkezelő erre vonatkozó kérelem esetén 30 (harminc) naptári napon belül írásban köteles megadni a tájékoztatást.

 

9.4. A valóságnak meg nem felelő személyes adatot az Adatkezelő helyesbíteni köteles.

 

9.5. A személyes adatot törölni kell, ha

 

a kezelése jogellenes;

 

az adatkezeléssel érintett az adatok törlését kéri;

 

az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem korrigálható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;

 

az adatkezelés célja megszűnt;

 

az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;

 

a törlést a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

 

 

10. Jogorvoslat

 

10.1. Az Érintett az Infotv. 21. §-ában meghatározott okokból tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen. Ebben az esetben az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított 15 (tizenöt) naptári nap alatt köteles a tiltakozást megvizsgálni és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatni.

 

10.2. Ha az Érintett az Adatkezelőnek a döntésével nem ért egyet, illetve, ha az Adatkezelő a határidőt elmulasztja, az Érintett – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 (harminc) naptári napon belül – bírósághoz fordulhat.

 

10.3. Az Érintett a jogainak megsértése esetén bírósághoz, konkrétan az illetékes törvényszékhez, a fővárosban a Fővárosi Törvényszékhez fordulhat az Infotv. 22. §-ában meghatározottak szerint.

 

10.4. Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál is lehet élni:

 

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

 

Székhely: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

 

Honlap: www.naih.hu

 

Telefon: +36 (1) 391-1400

 

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

 

11. Egyoldalú módosíthatóság

 

11.1. Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jelen adatkezelési tájékoztatót egyoldalúan módosítsa.

 

11.2. Az Adatkezelő a jelen adatkezelési tájékoztató hatályos változatát az internetes honlapján teszi közzé. Az Érintett az Adatkezelő által nyújtott szolgáltatás igénybe vételével, ráutaló magatartással fogadja el a módosított adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.


© 2013 - 2018 Obedience Hungary Team | Fotók: Király Dávid | Impressum | Adatvédelmi szabályzat