Élménybeszámoló - Obedience Vizsgaszituációs Tréning - Dogsport Inárcs

Élménybeszámoló - Obedience Vizsgaszituációs Tréning - Dogsport Inárcs

2017-05-23

Élménybeszámoló - Obedience Vizsgaszituációs Tréning - Dogsport Inárcs

A szombati napon Inárcson jártunk Pataki Évi kutyás sportpályáján, a Dogsporton. Az apropó egy vizsgaszituációs tréning volt, amit az Obedience Hungary Team szervezett. Egy ilyen edzési lehetőség lényege, hogy annak ellenére, hogy vizsga körülményeket teremtünk (pályát építünk, segédbírókat biztosítunk...stb.), a felvezetők jutalmazhatják kutyáikat, illetve ha valamit elrontanak a párosok, akkor azt kijavíthatják. Szerintem ez egy remek alkalom arra, hogy kutya és felvezetője kipróbálják magukat, és felmérjék, hogy miben kell még fejlődni, mit kell javítani. Az esemény 3 pályán zajlott párhuzamosan, 1-1 segédbíró vezényletével, és még közönség is biztosítva volt. Mivel én voltam a fotós igyekeztem mindhárom pályán figyelni az eseményeket, és megörökíteni néhány pillanatot. Az volt a benyomásom, hogy bár mindenki tisztában volt azzal, hogy ez nem egy éles vizsga vagy verseny, azért mindenkiben ott volt a feszültség, mert hát mégis csak a megszokottól eltérő környezetben, és közönség előtt kellett szerepelni. Ezért is gondolom, hogy fontos az ilyen lehetőségeket megragadni, mert ilyenkor kijönnek a hibák. Kicsit máshogy hangzanak el a vezényszavak, más a testtartás...stb. Különösképpen tetszett, hogy a segédbírók nem csak a feladatokat vezényelték le, hanem próbálták segíteni a felvezetőket, rugalmasságukkal, tanácsokkal, észrevételekkel, amiért szerintem nagyon hálásak voltak.
Én úgy láttam mindenki nagyon jól érezte magát, a pálya szuper volt, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni Pataki Évinek, és a finom rántott húsos szendvicset is, ami nagyon finom volt és jól esett, tekintve, hogy elég korán keltem, és nem volt időm reggelizni. Köszönjük a segédbíróknak, Erdélyi Juditnak, Varga Tamásnak és Urszó Bélának a munkájukat, és a szorgos segítő egyesületi kezeknek a pályaépítést, bontást.

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy fogunk még találkozni Inárcson hasonló, hasznos rendezvények keretében még idén. Addig is mindenkinek jó felkészülést kívánok.

Varga-Kiss Anikó