Kedves Egyesületi Tagjaink, kedves Rallysok!

Fogadjátok szeretettel az elmúlt hétvége élménybeszámolóját!

Szombaton és vasárnap (ápr. 30 – máj. 1.) Bécsben került sor a Nemzetközi Rally Obedience Munkacsoport ülésére. Christian Steinlechner (Ausztria), a munkacsoport elnökének vezetésével, Ausztria, Észtország, Dánia, Németország, Finnország, Dél-Afrikai Köztársaság, Magyarország, Svédország, Litvánia, Szlovénia, Ukrajna, Norvégia képviselőinek részvételével. Magyarországot egyesületünk két tagja, Tamás Szerémy és Béla Urszó képviselte. A személyes részvétel végre újra lehetőséget nyújtott személyes találkozókra, megbeszélésekre, az országok közötti sportdiplomáciai kapcsolatok mélyítésére.

A munkacsoport ülése fontos mérföldkő a Rally Obedience sport nemzetközi (és természetesen a hazai) jövőjének alakulásában, fejlődésében. Feladatuk a Rally Obedience jelenének és jövőjének megvitatása, a készülő Rally Obedience egységes nemzetközi szabályzat egyeztetése, alapos, minden részletre kiterjedő kidolgozása volt. E szabályzat képezi az alapját a Rally Obedience hivatalos FCI sporttá válásának, valamint az RO világbajnokság jövőbeli megrendezésének.A munkacsoport ülésén rengeteg a napirendi pont szerepelt és sok mindenben döntés is született! Ennek részleteiről természetesen be fogunk számolni, amikor a szabályzat hivatalosan is megjelenik.

Az Obedeince Hungary Team SE, valamint a munkacsoport munkájában résztvevő tagjaink nevében is szerénytelenség nélkül elmondhatjuk, hogy rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy részt vehetünk a FCI nemzetközi Rally Obedience szabályzat létrehozásában! Reméljük, hogy az első FCI Rally Obedience világbajnokság hamarosan megrendezésre kerül.

A személyes konzultációkon a II. Rally Europa Open verseny rendezése is szóba került. Nagy örömünkre, a sok pozitív visszajelzés eredményeképp, 2023-ban újra mi rendezhetünk meg e rangos Rally Obedience eseményt!Végül, az Obedience Hungary Team SE-nek szívügye a Rally Obedience sport fejlődése és sikere, ezért a hazai képviselők részvételének megkönnyítése érdekében kiutazásukat és ausztriai tartózkodásukat egyesületünk anyagilag is támogatta.

Obedience Hungary Team SE