Kedves Érdeklődő!

Szeretettel köszöntünk az Obedience Hungary Team Sportegyesület honlapján.

Jó helyen jársz ha,

  • érdeklődsz az Obedience vagy Rally Obedience iránt
  • szeretnél többet megtudni ezekről az élvezetes kutyás sportokról
  • megfelelő helyszínt keresel a tanuláshoz és gyakorláshoz
  • versenyekre és vizsgákra szeretnél jelentkezni
  • és aktuális híreinkről szeretnél olvasni.

Kellemes böngészést és reméljük, hamarosan találkozunk a pályán is!

Nézd meg hogy készülünk egy Rally versenyre 🙂

Beszámolók, cikkek, érdekességek!

Obedience VB – 2023.

Kedves @mindenki! Mint tudjátok, idén az Obedience Világbajnokság Spanyolországban , egész pontosan Oviedo-ban kerül megrendezésre. Hazánkat Szőcs Mónika és Nitro, valamint Földi Zsuzsi és Elijah fogják képviselni, a két versenyzőt pedig Bálint Törzsök Tímea fogja...

Mi is az Obedience?

Az Obedience egy nemzetközi, az egész világon elterjedt és magas szinten művelt kutyás sport. Az Obedience sport alapvető célja, hogy a kutya akár otthon, akár nyilvános helyeken, más kutyák jelenlétében mindig és bármilyen körülmények között úgy viselkedjen, ahogy a gazdája elvárja.
Bárki részt vehet Obedience képzéseken, vizsgákon és versenyeken, hiszen nem feltétel a törzskönyv és az akadályok, eszközök mérete is a kutya fizikai adottságaihoz van igazítva. Az Obediece sport bárhol szórakoztató lehet: városban, forgalomban, erdőben, vízparton – csak a képzeletünk szab határt a lehetőségeknek.

Mi a Rally Obedience?

A Rally Obedience sportnál a tökéletes kommunikáción, a kutyavezető és a kutya közötti partneri együttműködésen van a hangsúly. Magyarországon még viszonylag fiatal sportágnak számít. Az Egyesült Államokból került át, ahol néhány évvel ezelőtt Charles „Bud” Kramer fejlesztette ki. Míg a tengerentúlon már széles körben elterjedt, Magyarországon még viszonylag ismeretlennek számít ez a sportág.

Próbáld ki valamelyik kutyaiskolában!

Hajógyári Kutyasuli:
Bigyóka Kutyaiskola, Vác:
Zalai Kutyasuli – Zalaegerszeg
Balatoni Kutyasuli – Gyenesdiás

Lépj velünk kapcsolatba!