Kedves Obedience Hungary Team Tagok!

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre Münchendorfban az Osztrák Obedience Országos Bajnokság és a 2022-2023-as Világbajnokság válogatója, ami egy 2 napos Kupasorozat keretein belül zajlott.

Ez a grandiózus esemény kiváló lehetőséget biztosított azon bíróink számára, akik részt vettek ezen az eseményen. Az Obedience Hungary Team Sportegyesület tagjai rengeteget tanultak és sok hasznos tapasztalattal a zsebükben tértek haza, hogy a megszerzett tudást itthon is kamatoztathassák.

Ezúton szeretnénk megköszönni az osztrák szervezőknek, hogy alkalmat adtak a bíróinknak a pályán, így élesben tudtak gyakorolni. Alexandra Szulimán és Kata Szegő 2 nap alatt összesen 50 OBED 3-as szintű próbabírálatot végzett, Enikő Csiszár testközelből nézte végig a segédbírók munkáját, valamint Gonda Zsanett remek versenyszervezői tapasztalatokat gyűjtött.

Bíróként pedig számomra a legnagyobb megtiszteltetés, hogy most már másodszor volt lehetőségem Ausztria legrangosabb Obedience-es eseményén, az Osztrák Obedience Országos Bajnokságon bírálni. Nagy köszönettel tartozom az osztrák szervezőknek!

Szeretnénk megköszönni továbbá a bírók, segédbírók, segítők és a

Hundeschule Münchendorf csapatának munkáját, reméljük, hamarosan újra találkozhatunk!

Gratulálunk az Osztrák Országos Bajnoknak és az összes indulónak, tényleg remek munkákat láttunk.

És ne feledkezzünk meg az egyetlen magyar indulóról sem, Szalai Gabiról (Sz Gabi) és Cous-Cous nevű kutyájáról, akik első alkalommal léptek pályára külföldön és egy nagyon szép pályamunkával OBED kezdő szinten 296 ponttal – kiváló minősítéssel – II. helyezést értek el. Gratulálunk!

Továbbra is arra biztatunk mindenkit, hogyha módja van rá, nevezzen külföldi versenyekre, rengeteg tapasztalatot lehet gyűjteni.

Urszó Béla

Obedience Hungary Team SE