Obedience

Sok játékkal tanulni és észrevétlenül egy nagyszerű csapattá válni.

Mi az Obedience és kinek ajánljuk?

Az Obedience egy nemzetközi, az egész világon elterjedt és magas szinten művelt kutyás sport. Az Obedience sport alapvető célja, hogy a kutya akár otthon, akár nyilvános helyeken, más kutyák jelenlétében mindig és bármilyen körülmények között úgy viselkedjen, ahogy a gazdája elvárja.
Bárki részt vehet Obedience képzéseken, vizsgákon és versenyeken, hiszen nem feltétel a törzskönyv és az akadályok, eszközök mérete is a kutya fizikai adottságaihoz van igazítva. Az Obediece sport bárhol szórakoztató lehet: városban, forgalomban, erdőben, vízparton – csak a képzeletünk szab határt a lehetőségeknek.

Miért ajánljuk az Obedience foglalkozásokat?

A sport egyik legnagyobb előnye, hogy lehetőséget nyújt a kutyának és gazdájának, hogy összehangolt csapatként működjenek együtt. Az Obedience mentális kihívás és fizikai sport a kutyának, és egyúttal egy kihívást jelentő, szórakoztató hobbi a gazdájának. További pozitívum, hogy a sport eszközigénye minimális, így rugalmasan beiktatható egy kis gyakorlás a rohanó hétköznapok során is.

Hol mérhetik meg tudásukat a kutya-gazda párosok?

Az Obedience vizsgákon és versenyeken való részvétel, megmérettetés lehetőséget ad a kutyának és gazdájának, hogy bemutassák milyen összehangolt csapatként tudnak együtt dolgozni. 4 különböző szinten bizonyíthatnak: Kezdő, 1, 2 és 3. Ezek mindig lehetőséget adnak az újabb kihívásokra, technikák tökéletesítésére. Az egész világon egységes követelmények és pontozási rendszer pedig lehetővé teszi, hogy a legjobbak a nemzetközi versenyeken is bizonyítsák tudásukat.

Mi Egyesületünk küldetése?

Az Obedience Team Hungary Sportegyesület célja az Obedience sport népszerűsítése, versenyek, kupasorozatok szervezése, segédbírók képzése, a bírók, segédbírók továbbképzése, szemináriumok tartása, valamint szabályzat ismertető előadások szervezése . A legfontosabb ok, amiért az Obedience sportot választottuk, az a rendkívül harmonikus és szoros kapcsolat, ami az edzések során kialakul kutya és gazdája között.

Milyen gazda és kutyapáros alkalmas erre a sportra?

  • Ha szeretsz együtt játszani kutyáddal és új dolgokat kipróbálni.
  • Ha keverék kutyád van, vagy kutyádnak nincs törzskönyve, esetleg fajtatiszta kutyád van törzskönyvvel.
  • Ha nem akarsz munkakutyás versenyekre járni, de keresed a kihívásokat.
  • Ha munkakutyás vagy és új területen próbálnád ki magatokat.
  • Ha kutyád apró termetű vagy éppen hatalmas…

És még ezer okot tudnánk sorolni!

Várunk szeretettel a vizsgáinkon, versenyeinken!