INTENZÍV RALLY OBEDIENCE ÉS OBEDIENCE OKTATÓI TANFOLYAM

Kedves Mindenki!

 

Az Obedience Hungary Team SE szívügye a Rally Obedience és az Obedience sport, ezért fontosnak tartjuk, hogy az Egyesületünk által közvetített értékek, a fejlődési lehetőségek és a megszerzett tudás továbbadása mindenki számára elérhető legyen, valamint szeretnénk, hogy mindkét sporttal még több kutyaiskolában tudjatok foglalkozni, oktatni, tanítani, tréningezni. Az itt megszerzett tudással Te is sikeresebben tudod felkészíteni tanítványaidat és Te magad is eredményesebb lehetsz.

 

A tanfolyam 7+1 alkalmas lesz, amiből 4 alkalom elmélet (2×1.5 óra) + gyakorlat (2×1.5 óra), és 3 alkalom saját kutyás edzés lesz. A plusz 1 alkalom a Rally Obedience Szabályzat Ismertető előadás lesz (junior, kezdő és 1 szint), tehát összesen 30 órányi oktatás vár rád.

A jelentkezés feltételei: ugyan a tanfolyam elsősorban a már praktizáló oktatókat/trénereket célozza meg, bárki jelentkezhet, de a gyakorlati részekhez kutyára lesz szükséged. A tanfolyam végén elméleti és gyakorlati vizsgát kell tenni.

 

Miért intenzív? És miért jó ez?

• mert teljes energiával tudod elsajátítani a tananyagot, így nem húzódik hosszú hónapokig az oktatás
• mert ez egy koncentrált oktatási forma, hatékonyan alkalmazható akár az új ismeretek elsajátításában, akár a meglévő elmélyítésére
• mert sokkal eredményesebb, hiszen hetente visszatérünk egy adott feladathoz, hibához, így a hatékonysága is többszöröse az online oktatási rendszernek

 

A tanfolyam rövid tematikája:

• Rally Obedience sport ismerete
• Obedience sport ismerete
• Obedience szabályzat ismerete
• Rally Obedience táblák és kombinációs táblák ismerete
• Sportkutyák alapozása: motiváció és az önkontroll kapcsolata, a kutya figyelmének irányíthatósága
• Etológia és tanuláselmélet alapjai
• Különböző motivációk és megerősítések megismerése
• Feladat és pályamotiváció
• Csoportvezetés, kutyavezető motivációk, elvárások helyes kezelése
• Jutalomfalat kivonása, szociális jutalmazás felépítése
• Pályaismeret, pályaépítés
• Rally Obedience és Obedience feladatok kivitelezése és tanítása
• Vizsga és verseny felkészülés
• Hogyan dolgozzunk csapatban és csoportokban?
• Edzések (struktúrája) felépítése lépésről lépésre
Az oktatói tanfolyam színvonaláról tanúskodik, hogy előadóink hiteles, eredményes versenyzők, edzők, bírók, akik tanítványaiknak is eredményesen adják át tudásukat. Tanítványaik között több Országos bajnok található és sok számos helyezett, valamint számos oktató a különböző világbajnokságokra is felkészítette tanítványait (pl: European Open, FMBB, Obedience világbajnokság)

 

Oktatóink:

Petra Nossian – Nemzetközi Obedience, IGP és Rally Obedience bíró, edző, az Osztrák Rally Obedience Bizottság képzésért felelős vezetője, az osztrák edző képzési program előadója és vizsgáztatója

Urszó Béla – az Obedience Hungary Team Sportegyesület elnöke, Obedience edző, Obedience nemzetközi bíró, Deep kutyájával Magyarországon elsőként jutott ki az Obedience világbajnokságra, Országos bajnok, Obedience Nemzetközi kupa győztes. Alma kutyájával OBED 3-as (legmagasabb) szinten versenyez

Szőcs Mónika – Magyarország legsikeresebb Rally Obedience versenyzője, Rally Obedience edző, bíró, Nitro kutyájával tavaly nyáron az Obedience European Open napi győztese 1-es szinten, az I Love Obedience Team csapat tagja, a Bigyóka Kutyasuli vezetője

Illés Anita – Obedience edző és versenyző, a FROG csapat alapítója és vezető oktatója. Segítő-, családi és sportkutya kiképzői és vizsgáztatói tapasztalatának köszönhetően széleskörűen rálát a különböző kiképzési metodikákra és célokra. Fő szakterülete a kölyök és fiatal kutyák alapozása, de gyakran fordulnak hozzá kapcsolati és teljesítményproblémák miatt is. Csapata, a FROG nevéhez több országos bajnoki cím és nemzetközi eredmény is kapcsolódik. Alapozó tanfolyamuk országosan is igen elismert, melynek célja a Motiváció, Önkontroll és Koncentráció hármasának fejlesztése.

Molnár Ágnes – Rally Obedience edző, a Bakonyi Kutyasuli oktatója, Marci és Dorka kutyáival (legmagasabb) RO 3-as osztályban versenyez

Szerémy Tamás – Rally Obedience edző, bíró, aki aktívan részt vett a Rally Obedience Magyarországi meghonosításában, jelenleg az FCI Rally Obedience bírói munkacsoportjának a titkára, az I Love Obedience Team csapat tagja, Yoda kutyájával mindkét sportban otthonosan mozog.

A tanfolyam látogatásáról és sikeres elvégzéséről is egyesületi oklevelet adunk a résztvevőknek.


A tanfolyam időpontjai:

04.02 – Rally Obedience Szabályzat Ismertető előadás
04.16 – Elmélet + gyakorlat
04.23 – Elmélet + gyakorlat
04.24 – Edzés
05.07 – Elmélet + gyakorlat
05.08 – Edzés
05.15 – Edzés
05.21 – Elmélet + elméleti és gyakorlati vizsga

Helyszín: Hajógyári Kutyaiskola (1033 Budapest, Hajógyári-sziget hrsz. 23796/58)
Elméleti előadások tanteremben lesznek, a gyakorlati előadások és edzések nyitott pályán. Az előadásokat rossz idő esetén is megtartjuk. A változtatás jogát fenntartjuk.

 

A tanfolyam ára: 240.000 Ft, amit két részletben kell fizetni. A jelentkezéssel egy időben a tanfolyam díjának 50%-át kérjük, hogy utaljátok át az Egyesület bankszámlaszámára (ez egyúttal előleget is jelent), a tanfolyam másik 50%-át az első oktatási napon kell kiegyenlíteni készpénzben, a helyszínen.

 

Az utaláshoz szükséges infók:
∙ Számlavezető pénzintézet: TAKARÉKBANK Zrt.
∙ Számlaszám: 73600149-11126809
∙ Adószám: 18522251-1-42
∙ Számlatulajdonos: Obedience Hungary Team SE
∙ Közlemény rovat: „Résztvevő neve – OKTATÓI TANFOLYAM”

 

Jelentkezési határidő: 2022. március 20.
Jelentkezési űrlap: https://forms.gle/btuvSTLkcSqDkK8P9

 

A jelentkezők számát 25 főben korlátoztuk, e fölött várólistára tudunk csak jelentkezéseket elfogadni.

 

Figyelem! Tartunk egy Early Bird akciót, ami 2022. február 09-e 00.00 órától, február 15-e 23.59 óráig fog tartani, és az ez idő alatt jelentkezőknek kedvezményt biztosítunk. Aki az akciós időszak alatt a jelentkezését az utalás összegével is megerősítette (tehát nem csak kitöltötte a jelentkezési űrlapot, hanem annak díját is átutalta), az 15% kedvezményben részesül, tehát 204.000Ft-os áron tud részt venni. Jelentkezés lemondását a jelentkezési határidő végéig tudjuk elfogadni, az utána beérkezett lemondások díját nem utaljuk vissza.

Nevezéseddel egyben hozzájárulsz ahhoz, hogy rólad a rendezvény helyszínén, annak tartama alatt az Obedience Hungary Team SE megbízásából fotó, illetve akár hanggal rögzített videó készüljön és a felvételeket az Obedience Hungary Team SE a rendezvény dokumentálására, valamint oktatási célra honlapján, Facebook oldalán, csoportjában felhasználja.

Információ: Urszó Béla 06/20-312-8906;  kutyagh@gmail.com

Obedience Hungary Team Sportegyesület