Kedves Versenyzők!

2024. február 3-án (szombaton) az Obedience Hungary Team SE szervezésében RALLY OBEDIENCE EUROPA OPEN versenyt tartunk, amely az év egyik legrangosabb, legszínvonalasabb eseménye. Külön öröm számunkra, hogy az Egyesületünk immár harmadszorra rendezi meg ezt a bajnokságot.

A verseny 1 napos lesz, és 2 pályán egyszerre fog menni. Nagy megtiszteltetés számunkra, és nagy örömünkre szolgál, hogy elfogadta a meghívásunkat két fantasztikus bíró is Ausztriából. A versenyt Christian Steinlechner (AT) – az osztrák Rally Obedience sportbizottság elnöke, Nemzetközi Obedience és Rally Obedience bíró, valamint Petra Nossian (AT) – nemzetközi Obedience és Rally Obedience bíró fogják bírálni. Magyar részről pedig Szerémy Tamás (HU), az FCI Rally Obedience Sportbizottság alelnöke, a MEOE Szövetség által elismert hivatalos Rally Obedience teljesítménybíró fog bírálni.

Nem akármilyen verseny lesz a mostani, mert mi vagyunk az elsők (legalábbis a környező országok tekintetében), akik első ízben indítanak Obedience FCI nemzetközi osztályt is. Tehát az RO sport legmagasabb szintjére is lehet nevezni!!!!!!!!!!!! De ha valaki nem szeretne élesben végigmenni a pályán, lehetőség lesz fehér kutyaként is neveznie. A nemzetközi osztályt Christian Steinlechner (AT) – az osztrák Rally Obedience sportbizottság elnöke, Nemzetközi Obedience és Rally Obedience bíró fogja bírálni. A vizsgaszituáció nem számít versenynek, nem kell hozzá teljesítménykönyv és a tréning alatt folyamatosan lehet jutalmazni a pályán. Ha valaki kéri, akkor a vizsgaszituáció végén szóbeli értékelést ad Christian Steinlechner bíró úr.

Ismét lesz csapatverseny is – de a nevezési feltétek (részben) megváltoztak!

FONTOS!!!!!!!! KÉRÜNK TITEKET, HOGY ELŐBB ÁLLÍTSÁTOK ÖSSZE A CSAPATOKAT ÉS CSAK UTÁNA NEVEZZETEK EGYÉNIBEN IS, MERT UTÓLAG NINCS LEHETŐSÉG A CSAPATNEVEK BEÍRÁSÁRA.

• A csapatokba minimum 3, maximum 4 kutya-gazdi páros nevezhető, lehetőleg azonos kutyaiskolából, egyesületből, de az sem kizáró ok, ha nem azonos kutyaiskolából/egyesületből neveznek a párosok.
• Minden csapatban egy felvezető csak egy kutyával nevezhető! A versenyen egy felvezető 2 kutyával is indulhat, de ebben az esetben két külön csapatba nevezheti a kutyákat, ugyanabba a csapatba nem.
• Ha csapatban nevezel, emellett még egyéniben is ki kell tölteni az egyéni nevezési űrlapot.
• A csapattagoknak NEM kell azonos osztályba tartozniuk!
• A csapat pontszámát az egyénileg teljesített pályamunkákért kapott pontok összege alakítja ki.
• Négyfős csapatok esetén, a 3 legjobb eredményt vesszük figyelembe.
• Azonos összpontszám esetén, a sorrend megállapításában a csapatok legmagasabb osztályban induló párosainak eredménye dönt. A magasabb pontszámot elérő kapja a jobb helyezést.
• Nevezési díj 5.000 Ft/csapat, külföldieknek: 15 euró /csapat
• Nevezési határidő: 2024. január 26. (este 8 óra)
• A csapatverseny nevezési linkje: https://forms.gle/aQSgow4tjp3X7QdD7 (figyelem, nem azonos az egyéni nevezési linkkel, viszont csapatnevezés esetén is ki kell tölteni az egyéni nevezésről szóló űrlapot. Az egyéni nevezési link lejjebb lesz, ez csak a csapatnevezés linkje).
• Amennyiben a nevezésedről szóló visszaigazoló e-mailt nem látod a Beérkezett levelek között, nézd meg kérlek a Spam mappában is, és ha ott sincs, akkor a kutyagh@gmail.com e-mail címen jelezd, lehetőleg MÉG AZNAP.

Időpont: 2024. február 3.
Helyszín: DogFlow Arena
(2092 Budakeszi, Futrinka 7. https://maps.app.goo.gl/xs1BHDFGh4Jg7T7j8)

A versenyhez nem kell kvalifikáció, bármelyik országból lehet jelentkezni, fajtatiszta, ivartalanított és keverék kutyával is részt lehet venni. Egy kritérium van csak, hogy a kutya életkora legalább 12 hónap legyen. Nevezést korlátozott számban tudunk csak fogadni, így érdemes minél gyorsabban nevezni.

A RALLY OBEDIENCE EUROPA OPEN szakmai segítői Urszó Béla és Szerémy Tamás.

EUROPA OPEN győztes bármilyen állampolgár lehet, aki „jó”, „nagyon jó” vagy „kitűnő” eredményt ért el. „Nem felelt meg” eredménnyel nem lehet EUROPA OPEN győztes a versenyző még akkor sem, ha ő érte el a legmagasabb pontszámot az adott osztályban.

NEVEZÉSI INFORMÁCIÓK

• A verseny nevezési díja: 9.000 Ft, Obedience Hungary Team SE tagoknak: 8.000 Ft
• Fizetés: helyszínen, készpénzben. Kérjük, hogy kiszámolva hozzátok a pénzt, hogy a regisztráció könnyebb legyen.
• Külföldi nevezőknek 25 euro, amit a helyszínen fizethetnek.
• Fehérkutyás nevezés: 8.000 Ft (tagoknak, nem tagoknak egyaránt) külföldieknek: 20 euró
• Csapatverseny: 5.000 Ft/csapat, külföldieknek: 15 euró /csapat
• Nevezési űrlap: https://forms.gle/EYDHvr3a743za9QT9
• Nevezési határidő: 2024. január 26. (este 8 óra)
• FONTOS!!! Az egyéni űrlapot akkor is ki kell tölteni, ha csapatban neveztél!!!
• Nevezési osztályok: RO Kezdő, RO 1-2-3, RO FCI nemzetközi osztály (RO Junior és RO Senior nem lesz!)
• A verseny reggel 8-17 óráig tart majd, ebédidő 12-13 óráig lesz.
Akinek a teljesítménykönyvében nincs hiteles marmagasság bejegyezve, és akik a 2-es szintre való fellépést tervezik, azoknak a verseny napján biztosítani fogunk hivatalos mérést. A mérést Nagy Veronika, nemzetközi agility bíró fogja végzi. (A ROB és RO1 osztályokban nincs szükség a mérésre, mert nincs magasugró feladat a pályán) Akiknek pedig már be van jegyezve a hiteles marmagasság, az majd a nevezési űrlapon válassza ki a megfelelő jelölőnégyzetet.

Angol nyelvű információ: gnsmlnr@gmail.com – dr. Molnár Ágnes
Magyar nyelvű információ: kutyagh@gmail.com – Urszó Béla

A nevezés lemondásához kérjük, hogy a kutyagh@gmail.com küldjetek egy levelet, és abban írjátok meg a kutyátok nevét, és hogy melyik szinten indultatok volna.

A versenyen részt venni csak teljesítménykönyvvel lehet. Ne felejtsétek, hogy az új teljesítménykönyvet már nem az Obedience Hungary Team Sportegyesület intézi, hanem mindenkinek saját magának kell gondoskodnia róla a MEOE Szövetségen keresztül. 

Az ügyintézés módjairól az alábbi linken tudtok tájékozódni:
http://www.kennelclub.hu/index.php?link=teljesitmenyfuzet&m=509&fbclid=IwAR1y3mAkyTcwfKySlf2Vti7PuAVDX5ZxopajafPHzo7QR_k4pV-YWr-O_wk

A letölthető nyomtatványokat pedig itt találjátok:
https://www.kennelclub.hu/index.php?link=letoltheto_dokumentumok&m=54&fbclid=IwAR3f1ocGug8NrGRb10MOayXezGfKBrZuP8DT4VFMmQpn5x57AEx24A1rpGA

Figyeljetek arra is, hogy időben igényeljétek meg és ne felejtsétek majd magatokkal hozni a bajnokságra.

Ezenkívül a rendezvényre felvezetni kizárólag transzponderrel (kutyachippel), veszettség elleni érvényes (egy éven belüli, de versenyt minimum 10 nappal megelőzően beadott) védőoltással és parazita ellenes kezeléssel rendelkező ebeket lehet. Ezért kérünk Titeket, hogy az oltási könyvet is hozzátok magatokkal.

A RALLY OBEDIENCE EUROPA OPEN helyszíne a 2021 nyarán nyílt DogFlow Arena (2092 Budakeszi, Futrinka u. 7.) https://maps.app.goo.gl/xs1BHDFGh4Jg7T7j8), amely kiváló helyszínt és körülményeket biztosít majd nekünk. A DogFlow Arena az első magyarországi, kimondottan kutyások számára, kutyások által tervezett és épített fedett, műfüves, temperált levegőjű sportcsarnok, ahol bármilyen kutyás sport hobbiszerű vagy versenyszintű űzésére biztosít lehetőséget. A kulturált parkolási és lakókocsi/lakóautó beállási lehetőség adott, valamint az Aréna területén Büfé is üzemel. A csarnokba kizárólag váltócipővel lehet bemenni, kérjük, hogy gondoskodjatok róla. Kérünk mindenkit az Aréna házirendjének https://www.dogflow.hu/h%C3%A1zirend maradéktalan betartására. 

Figyelem!!! Nevezéseddel egyben hozzájárulsz ahhoz, hogy rólad a rendezvény helyszínén, annak tartama alatt az Obedience Hungary Team SE megbízásából fotó, illetve akár hanggal rögzített videó készüljön és a felvételeket az Obedience Hungary Team SE a rendezvény dokumentálására, valamint oktatási célra honlapján, Facebook oldalán, csoportjában felhasználja.

Kérünk mindenkit a sportszerű magatartás betartására.

A versenyt rossz idő esetén is megtartjuk.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Sikeres felkészülést kívánunk!

Obedience Hungary Team Sportegyesület

/////////////////

RALLY OBEDIENCE EUROPA OPEN 2024 on 3 February 2024, organised by Obedience Hungary Team Sport Association.

Dear Competitors!

On 3 February 2024 (Saturday) the Obedience Hungary Team Sport Association will organise the RALLY OBEDIENCE EUROPA OPEN, one of the most prestigious and high quality events of the year. We are particularly pleased that our association is organising this championship for the third time.

The race will be a one day event and will take place on 2 rings simultaneously. We are honoured and delighted that two fantastic judges from Austria have accepted our invitation. The competition will be judged by Christian Steinlechner (AT) – President of the Austrian Rally Obedience Committee, International Obedience and Rally Obedience Judge and Petra Nossian (AT) – International Obedience and Rally Obedience Judge. On the Hungarian side, Tamás Szerémy (HU), Vice-President of the FCI Rally Obedience Sport Committee and official Rally Obedience judge recognised by the MEOE Federation, will be judging.

This will be quite a competition as we are the first (at least in the surrounding countries) to start an FCI Obedience International class for the first time. So you can enter the highest level of RO sport !!!!!!!!!!!! However, it will be possible to enter as a white dog if someone doesn’t want to do the course in the field. The international class will be judged by Christian Steinlechner (AT) – President of the Austrian Rally Obedience Committee, International Obedience and Rally Obedience Judge. The test situation is non-competitive, no score book is required and it is possible to be rewarded on the course throughout the training. At the end of the test situation, Judge Christian Steinlechner will give a verbal evaluation if requested.

There will be a team competition again – but the entry requirements have (partly) changed!

IMPORTANT!!!!!!!! PLEASE FORM YOUR TEAMS FIRST AND THEN ENTER YOUR INDIVIDUAL ENTRIES, AS IT IS NOT POSSIBLE TO ENTER TEAM NAMES AFTERWARDS.

• Teams may consist of a minimum of 3 and a maximum of 4 dog-handler pairs, preferably from the same kennel or club, but it is not a reason for exclusion if the pairs are not from the same kennel or club.
• Each team may only have one handler and one dog! A handler may enter 2 dogs in the competition, but in this case he/she must enter the dogs in two separate teams, not in the same team.
• If you are entering as a team, you must also complete an individual entry form.
• Team members do NOT have to be in the same class!
• The team score will be the sum of the scores of the individual entries.
• For teams of four, the top 3 scores will be taken into account.
• In the event of a tie, the result of the pairs of teams in the highest class will determine the ranking. The team with the highest score will be placed first.
• Entry fee 5.000 HUF/team, for foreigners: 15 EUR/team
• Entries: until January 26. (20:00)
• Team registration link: https://forms.gle/aQSgow4tjp3X7QdD7 (Please note this is not the same as the individual entry link, you will still need to complete the individual entry form for team entries. The individual entry link will be below, this is just the team entry link) 
• If you don’t see your entry confirmation email in your inbox, please check your spam folder and if it’s not there, please report it to kutyagh@gmail.com, preferably immediately.

Date: 3 February 2024.
Venue: DogFlow Arena (2092 Budakeszi, Futrinka 7. https://maps.app.goo.gl/xs1BHDFGh4Jg7T7j8

No qualification is required, you can enter from any country, purebred, neutered and mixed breeds are welcome. The only criterion is that the dog must be at least 12 months old. We can only accept a limited number of entries, so it is advisable to enter as soon as possible.

The professional assistants of the RALLY OBEDIENCE EUROPA OPEN are Béla Urszó and Tamás Szerémy.

The winner of the EUROPA OPEN can be any citizen who achieves a “good”, “very good” or “excellent” result. A “fail” result does not qualify the competitor as a EUROPA OPEN winner, even if the competitor has achieved the highest score in the given category.

ENTRY INFORMATION

• Entry fee for the competition: 9.000 HUF; for members of Obedience Hungary Team SE 8.000 HUF
• Payment: on the spot, in cash. Please bring your money calculated to make the registration easier.
• Foreign participants: 25 Euro, payable on the spot, in cash.
• White Dog entry fee: 8.000 HUF (for members and non-members), for foreigners: 20 Euro
• Team competition: 5.000 HUF/team, for foreigners: 15 euro/team
• Individual entry link: https://forms.gle/EYDHvr3a743za9QT9
• Entries: until January 26. (20:00)
IMPORTANT!!! The individual entry form must be filled in even if you have entered as a team!
• Starting classes: RO Beginner, RO 1-2-3, RO FCI International Class (RO Junior and RO Senior will not be entered!)
• The competition will take place from 8.00 to 17.00 with lunch from 12.00 to 13.00.

For those who do not have a certified height at the withers in their record book and who plan to compete in Class 2, we will provide an official measurement on the day of the competition. Veronika Nagy, International Agility Judge, will take the measurement (in ROB and RO1 classes there will be no measurement as there is no high jump on the course).

Information in English: gnsmlnr@gmail.com – Ágnes Molnár
Hungarian information: kutyagh@gmail.com – Béla Urszó

To cancel your entry, please send an email to kutyagh@gmail.com with the name of your dog and the level you would have entered.

In order to participate in the competition, you must have a performance book and don’t forget to bring it to the championship.

Other regulations, you will also need:
• Record Book of your dog
• Pet passport (including registration by transponder or other way, anti-rabies vaccination, routine deworming)

The venue of the RALLY OBEDIENCE EUROPA OPEN, the DogFlow Arena, is the first tempered indoor sports hall in Hungary designed and built specifically for dog-lovers by dog-lovers with artificial grass. It provides a high-class opportunity to pursue any kind of dog sport from hobby to competition level. Around the Arena there are parking spots for cars, caravans and RVs, in the building cafeteria is available. In order to provide safe and convenient circumstances, please take a look at the house rules (e.g. obligatory shoe exchange) and make sure to keep them.

Attention!

With your registration to Rally Obedience Europa Open YOU AGREE that
• photos, videos (even with sound recording) can be taken of you by Obedience Hungary Team SE, 
• which could be used for documenting the event, publishing and using for educational purposes
• Publication surfaces: homepage, Facebook page, Facebook group of Obedience Hungary Team SE.
We expect all participants to have a fair and sportsmanlike attitude during the event!

The competition will be held even in case of bad weather.

We reserve the right to change the program.

We wish a good and successful preparation to all of you!

Obedience Hungary Team Sports Club

Béla Urszó (president)